+32 (0)51 55 00 20

+32 (0)479 36 24 40

Verder Groep nieuwe eigenaar van de Fullwood Packo Groep

Verder Groep nieuwe eigenaar van de Fullwood Packo Groep

De Verder Groep, een Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd  in de productie en distributie van industriële producten, neemt de Fullwood Packo Group (sinds 230 jaar gevestigd in het Verenigd Koninkrijk  en  expert in melkmachines, melkkoel systemen en gespecialiseerde producten voor de voedings- en farmaceutische industrie) in zijn geheel over.

Deze overname zal de positie van de Groep versterken in hygiënische proces toepassingen voor de voedingsindustrie, evenals in de sector van de industriële pompen. Daarnaast creëert het een strategische kans voor 'Pindustry', de beleggingsmaatschappij van Verder, om in te treden in de sector van de melksystemen dankzij de technologische kennis van Fullwood en haar sterke positie op de Europese markt. Samen zal de groep bijna 1.500 mensen in dienst hebben om zijn klanten wereldwijd te dienen. Andries Verder, CEO Verder International: “We zijn zeer verheugd om Fullwood Packo toe te voegen aan de Verder bedrijven groep. We hebben veel synergiën en we kunnen de Fullwood Packo bedrijven ondersteunen om te groeien en verder succesvol te ontwikkelen in de komende jaren.”    

Opgericht in 1785 is de Fullwood Packo Group  geleidelijk gegroeid van een handelsonderneming tot de huidige industriële speler  met internationale bekendheid  actief in melksystemen, koelsystemen voor melk en producten van hoge kwaliteit voor de voedings- en farmaceutische industrie, alsook in de oppervlaktebehandeling van roestvast staal.
Verder International BV is opgericht door André Verder in 1959, is nu eigendom van  en wordt  geleid  door zijn zoon en CEO Andries Verder. De Verder Groep is actief met eigen verkoopkantoren in meer dan 20 landen en heeft twee divisies, nl. “Verder Liquids” (industriële pompen) en “Verder Scientific” (laboratorium machines). De investeringsmaatschappij Pindustry is nauw verbonden met de Verder Group en investeert in bedrijven van de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, die innovatieve industriële producten ontwikkelen.

Het passende producten gamma van beide bedrijven, samen met de gelijkenissen van een familiaal bedrijf en cultuur zorgen voor een ideale fit voor de toekomst van de Fullwood Packo Groep. De aftredende voorzitter en de voormalige aandeelhouders van de Fullwood Packo Groep zijn ervan overtuigd dat dhr. Andries Verder het bedrijf verder zal ontwikkelen met hetzelfde streven naar uitmuntendheid die het bedrijf kenmerkte gedurende zijn lange bestaan.

Het nieuwe aandeelhouderschap van de Groep gaat in op vandaag 04 augustus 2015, terwijl er operationeel niets wijzigt.