+32 (0)51 55 00 20

+32 (0)479 36 24 40

Facelift Fullwood M²erlin Melkrobot

Vernieuwde melkrobot bouwt verder op toonaangevende marktleider eigenschappen

 

De Engelse fabrikant van melkwinningsuitrusting, Fullwood Limited, heeft een vernieuwde versie van zijn M²erlin automatisch melksysteem gelanceerd. De vernieuwde melkbox met Texas ingangsdeuren, plus een reeks van optionele veemanagement uitrustingspakketten, verhoogt de nieuwe M²erlin opnieuw de standaard voor efficiënte, veilige en hygiënische melkproductie.

 

De nieuwe M2erlin behoudt Fullwood's unieke 'k-flow' in- en uitloopontwerp, waarbij koeien via de rechtdoor- of zijpoorten de melkbox kunnen in- of uitlopen. Maar, terwijl de oorspronkelijke M2erlin een enkele deur gebruikte voor rechte ingang, gebruikt het nieuwe model een Texas hek. Dit zorgt niet alleen voor sneller inlopen van de koeien, maar bespaart ook kostbare ruimte door de beperktere afmeting in geopende toestand.

Dankzij de kleinere inbouwmaten van de nieuwe machine kan plaats bespaard worden: de binnen afmetingen van de melkbox van de nieuwe M2erlin blijven gelijk aan deze van zijn voorganger, waardoor hij geschikt is voor alle rassen en maten melkvee, maar de totale buitenafmeting van het nieuwe model is 18,5 cm korter dan zijn voorganger. "Dit maakt de nieuwe M2erlin nog makkelijker te installeren in beperkte ruimtes, dit is ideaal voor zowel nieuwe als bestaande stallen," aldus John Baines, technisch directeur van Fullwood. "De nieuwe box beschikt ook over herwerkte kabinet deuren die zijwaarts opendraaien in plaats van naar boven. Dit verbetert de toegang voor service- en onderhoudswerkzaamheden. "

De volledig elektrische, stille melkarm van het bestaande M²erlin model blijft ongewijzigd, hoewel het nu wordt aangevuld met een verbeterde jetterplaat: "Door het bekerwassysteem op een veerplaat te monteren, kunnen we nu een betere afdichting tussen de bekers en de spoelcups bereiken, "gaat de heer Baines door. "Dit zorgt voor een grotere reinigingseffectiviteit en zorgt verder voor de hygiëne en integriteit van de melk."

Het basismodel M2erlin is standaard uitgerust met een zij-ingangspoort, een enkele uitgangspoort (zijwaarts of rechtdoor), één voersoort en een koe identificatiesysteem via oor- of nektransponder. Het is eveneens standaard uitgerust met Fullwood's Herd Management Interface (HMI) ,een kleuren touchscreen, waarmee de veehouder toegang kan krijgen tot belangrijke koe data en melkproductie gegevens op de robot. "Door het mogelijk te maken om gegevens over melkstroom en melkproductie eenvoudig toegankelijk te maken zonder dat u een afzonderlijke computer moet raadplegen, kan de veehouder de koeprestaties nauwkeuriger in het oog houden en eventueel managementbeslissingen nemen terwijl ze gemolken wordt,” voegt de heer Baines toe.

Naast de standaardspecificatie van het basismodel, is het nieuwe Texas ingangshek beschikbaar als optie, evenals een reeks upgrade packs, waarmee veehouders het perfecte automatisch melksysteem voor hun bedrijf kunnen samenstellen. Volgende upgrade packs zijn beschikbaar:

"De vorige incarnatie van de M2erlin was een enorme stap voorwaarts in de geautomatiseerde melksystemen," voegt de heer Baines toe. "Als een geheel nieuwe machine die van de basis ontworpen was, leverde het aanzienlijke voordelen op met betrekking tot verhoogde melkefficiëntie, vlottere koestroom en betere melkintegriteit.

"Deze nieuwe versie gaat nog een stapje verder en bouwt voort op Fullwood's reputatie als een toonaangevende deskundige op het gebied van geautomatiseerde melksystemen.

"Door kleine, maar significante veranderingen aan te brengen aan de M2erlin melkbox, is het beste automatisch melksysteem is geëvolueerd tot een nog betere machine."