+32 (0)51 55 00 20

+32 (0)479 36 24 40

Fullwood wint Gouden Hoef met FarmCan

FULLWOOD FARMCAN SYSTEEM

Fullwood FC is een nieuw bekabelingsysteem dat gebruik maakt van FarmCAN™, een technologie die voeding en communicatie combineert om alle componenten van de melkstal onderling te verbinden.
Het is een uniek systeem dat toelaat om alle componenten in de melkput met 1 kabel te monteren en te doen werken.
Dit systeem maakt het ontwerpen, installeren, configureren, onderhouden en dagelijkse gebruik van de installaties veel eenvoudiger. De elektronica en het communicatieprotocol zorgen ook voor een aanzienlijk lager energieverbruik en bieden de mogelijkheid om fouten op afstand te diagnosticeren.

Het control panel, de melkflowsensor, de pulsator en afname ventielen zijn allemaal uitgerust met ingebouwde zelfdiagnostiek en informeren de gebruiker en onderhoudsmonteur over de werking van de afzonderlijke onderdelen.
Het bekabelingsysteem is uitgerust met Plug-and-play aansluitkabels die al voorzien zijn van de nodige connectoren, dus geen speciaal gereedschap nodig om te monteren. Uitmuntende netwerkstabiliteit en IP67 waterdichte aansluitingen.


Wat is er vernieuwend aan dit product, wat is er verbeterd?

Het Fullwood FC-systeem is een nieuw bekabelingsysteem dat gebruik maakt van het unieke FarmCAN-protocol om voeding en communicatie te combineren en zodoende alle componenten van de melkstal, zoals de FC-gebruikersinterface, FC-Melkflowsensor, FC-pulsator, Afname ventielen en voedingskast, onderling te verbinden. Er is maar een kabel die door de melkstand loopt waar alle componenten op verbonden worden.

Het intelligente ontwerp van de componenten biedt de mogelijkheid door de integratie van de ingebouwde zelfdiagnostiek, de gebruiker en de onderhoudsmonteur op de hoogte te houden van het melkproces en de werking van de afzonderlijke componenten.

Wat zijn de voordelen van dit product?

Kortere installatietijd: uitgebreide praktijkervaring heeft geleid tot een aanzienlijk kortere installatietijd en/of onderhoudstijd (1 kabel, pulg & play verbindingen, zelfdiagnose). Het plug-and-play bekabelingsysteem garandeert ook foutvrije installatie en een zeer betrouwbare werking.

De ingebouwde intelligentie in de componenten en de communicatie tussen deze componenten leidt tot de mogelijkheid van zelfdiagnose dat de melker informeert over het melken en het proces van ieder individueel component. Het geeft ook de mogelijk tot fout diagnose op afstand voor een service technieker.

Het hele systeem verlaagt ook het energieverbruik en de algemene kosten, dus zorgt voor een meer winstgevende melkproductie.