+32 (0)51 55 00 20

+32 (0)479 36 24 40

Crystal

Crystal, een heldere kijk op uw diermanagement

Crystal bewaakt de processen, organiseert uw informatievoorziening en ondersteunt uw besluit-vorming. Dit alles met het doel de productiviteit van uw dieren, de rentabiliteit van uw bedrijf en het dierenwelzijn te verbeteren.

De belangrijkste functionaliteiten van het systeem zijn:

  • Automatische observatie van uw dieren door betrouwbare sensoren. Deze sensoren meten onder andere de melkgift, geleidbaarheid, vet-, eiwit-, lactosegehaltes, de aanwezigheid van bloed in de melk, de activiteit, de ligtijd, het aantal ligmomenten en het gewicht van de dieren.
  • Door de jaren ervaring kunnen we een betrouwbare analyse maken van de bij de observatie verkregen waarden. De combinatie van meerdere parameters tijdens de analyse geeft de veehouder een betrouwbare gezondheidsanalyse van elk dier. Zo is een veehouder in de mogelijkheid om vroegtijdig gezondheidsproblemen op te sporen en eventueel te behandelen, hierdoor vermijdt u onnodige verliezen.
  • Het is mogelijk om te werken met automatische behandelingen van uw koeien gebaseerd op behandelplannen die u in het programma hebt ingevoerd.
  • Het programma geeft eenvoudige en overzichtelijke attentielijsten weer op het scherm van de computer. Daarin vindt u alle relevante informatie over de koeien die uw speciale aandacht vereisen.
  • Dankzij de modulaire opbouw van Crystal kan u als veehouder uw systeem steeds uitbreiden met nieuwe parameters door het koppelen van nieuwe of extra sensoren, zoals melkmeters, stappentellers, enz...