+32 (0)51 55 00 20

+32 (0)479 36 24 40

Fullwood M²erlin Melkrobot

Maak kennis met een revolutionaire nieuwe generatie melkrobots

De Fullwood M2erlin melkrobot brengt de positieve kenmerken van het Merlin melksysteem naar een hoger niveau en voegt ongekende, fenomenale innovaties toe. Het eindresultaat is een revolutionaire melkmachine, klaar om te beantwoorden aan de veeleisende uitdagingen van de nieuwe generatie melkbedrijven.

1. Snel

De Fullwood M²erlin melkrobot blinkt al sinds het begin uit in aansluitsnelheid. En dit is niet veranderd. De Fullwood M²erlin gebruikt een compleet nieuwe robotarm, uniek in zijn soort. Met een volledig elektrische aansturing is deze melkarm onze meest efficiënte én stilste tot nu toe. Tegelijk biedt de melkrobot nog steeds de ongeëvenaarde snelheid en nauwkeurigheid bij het aansluiten.

2. Flexibel

Fullwood M²erlin introduceert een uniek twin-exit systeem waardoor de melkmachine eveneens als separatie-unit gebruikt word. De dieren kunnen zowel rechtdoor als via de zijkant de robot verlaten en zo naar verschillende groepen of separatieruimten gestuurd worden. Voor de inloop heeft de veehouder de keuze uit rechte inloop of inloop vanaf de zijkant.

3. Betrouwbaar

Fullwood melkstallen staan wereldwijd bekend om hun betrouwbaarheid en robuustheid. De nieuwe Fullwood M²erlin vormt daarop geen uitzondering. We gebruiken nog steeds uitsluitend de beste componenten en hoogste kwaliteit RVS om er voor te zorgen dat de robot een leven lang mee kan.

4. Efficiënt

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat de nieuwe Fullwood M²erlin een opvallend lager energieverbruik heeft dan de voorgaande modellen. Het grootste aandeel in deze energiebesparing komt van de nieuwe robot arm die helemaal elektrisch wordt aangestuurd in plaats van door perslucht. De Fullwood M²erlin gebruikt ook minder water en is daarmee één van de meest economische en milieuvriendelijke op de markt

5. Ergonomisch

Veiligheid en comfort voor koe en veehouder waren nadrukkelijke uitgangspunten bij het ontwerp van de Fullwood M²erlin. De nieuwe robot kent een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen en beveiligingen die niet alleen bijdragen aan een hoger comfort voor de koe en veiligheid voor de veehouder, maar ook bijdragen aan de bewaking van de melkkwaliteit.

6. Betaalbaar

Betaalbaarheid is het hart van de Fullwood M²erlin. Naast het reduceren van de operationele kosten is de robot zelf ook betaalbaar. Er zijn drie versies leverbaar, waardoor er altijd een melkrobot is die past bij de wensen en het budget van de veehouder. De nieuwe machine is trouwens volledig compatibel met de vorige generaties Merlin melkrobots.