+32 (0)51 55 00 20

+32 (0)479 36 24 40

Fullwood M²erlin Extended

Fullwood introduceert met de M²erlin Extended een revolutionaire melkrobot met ongekende resultaten en functies in het belang van u en uw vee. De Fullwood M²erlin Extended is een praktisch basismodel met een aantal unieke upgrades en een hoge mate van gebruiksgemak voor u en uw dieren.

Geïntegreerd koeverkeersmanagement

De Extended-versie van de Fullwood M²erlin melkrobot is voorzien van een geïntegreerd systeem voor koeverkeer. Het unieke ontwerp van de melkmachine maakt het mogelijk dat de koe op twee manieren de melkrobot kan binnenkomen én verlaten. Door het ín de robot geïntegreerde separatiehek maakt de Fullwood M²erlin het mogelijk om koeien te scheiden of in twee groepen op te splitsen.

HMI

Fullwood M²erlin wordt standaard geleverd met een groot touchscreen scherm. Door deze touchscreen, HMI genaamd (Herd Management Interface), heeft u bij de robot toegang tot alle belangrijke gegevens. Informatie over onder andere melkstroom, melkgift en tochtigheid kan eenvoudig op het scherm bekeken worden, zonder dat u hiervoor terug moet naar uw computer in het kantoor.

FullQuest Geleidbaarheidsmeting

De nieuwste vier kwartieren geleidingssensor analyseert de melk van iedere speen afzonderlijk zodat infecties (zoals Mastitis) vroegtijdig worden gesignaleerd. Onafhankelijke onderzoeken hebben laten zien dat de analyse met de FullQuest minstens zo betrouwbaar infecties kan signaleren van belangrijke ziekteverwekkers of zichtbare tekenen van Mastitis als een melker.

Ontsmetting tepelvoeringen

Na iedere melkbeurt worden de tepelvoeringen gespoeld met een oplossing van perazijnzuur (PPA). Hiermee wordt de overdracht van uierontsteking (mastitis) en andere besmettelijke ziekten tussen koeien tegengegaan. Deze functionaliteit is verkrijgbaar als optie voor de M²erlin Extended.

Voerverstrekking

Een voerschema is van cruciaal belang om bij gebruik van een melkrobot de beste resultaten te verkrijgen. De Fullwood M²erlin melkrobot is standaard uitgevoerd met één voertrechter. Het voer wordt verstrekt op het moment dat de koe is geïdentificeerd en moet worden gemolken. Het voeren van vloeibare toevoegingen is optioneel.