+32 (0)51 55 00 20

+32 (0)479 36 24 40

Fullwood M²erlin Expert

De Fullwood M²erlin Expert is onze meest geavanceerde melkrobot. Zeer compleet uitgerust en volledig op maat van uw wensen te installeren. Slimme software en praktische analyses garanderen u de beste melkkwaliteit én resultaten.

Geïntegreerd koeverkeersmanagement

De Expert-versie van de Fullwood M²erlin melkrobot is voorzien van een geïntegreerd systeem voor koeverkeer. Het unieke ontwerp van de melkmachine maakt het mogelijk dat de koe op twee manieren de melkrobot kan binnenkomen én verlaten. Door het ín de robot geïntegreerde separatiehek maakt de Fullwood M²erlin het mogelijk om koeien te separeren of op te splitsen in twee groepen.

HMI

De Fullwood M²erlin melkmachine wordt standaard geleverd met een groot touchscreen scherm. Door dit touchscreen, HMI genaamd (Herd Management Interface), heeft u bij de robot toegang tot alle belangrijke gegevens. Informatie over onder andere melkstroom, melkgift en tochtigheid kan eenvoudig op het scherm bekeken worden, zonder dat u hiervoor terug moet naar uw computer in het kantoor.

FullQuest Geleidbaarheidsmeting

De nieuwste vier kwartieren geleidingssensor analyseert de melk van iedere speen afzonderlijk zodat infecties (zoals Mastitis) vroegtijdig worden gesignaleerd. Onafhankelijke onderzoeken hebben laten zien dat de analyse met de FullQuest minstens zo betrouwbaar infecties kan signaleren van belangrijke ziekteverwekkers of zichtbare tekenen van Mastitis als een melker.

CrystaLab

Een innovatief en up-to-date melkanalysesysteem dat vet-,eiwit-, lactose- en bloedgehalten meet in de melk. De melk wordt geanalyseerd in de volle melkstroom tijdens elke melking. Op deze manier wordt er continu essentiële informatie verzameld van de individuele koe. Managementbeslissingen kunnen dan gemaakt worden op basis van accurate en actuele informatie. Daardoor is het mogelijk de melkproductie te verbeteren, want problemen met voeding en gezondheid worden vroegtijdig gesignaleerd.

Ontsmetting tepelvoeringen

Na iedere melkbeurt worden de tepelvoeringen gespoeld met een oplossing van perazijnzuur (PPA). Hiermee wordt de overdracht van uierontsteking (mastitis) en andere besmettelijke ziekten tussen koeien tegengegaan. Deze functionaliteit is verkrijgbaar als optie voor de M²erlin Extended.

Voerverstrekking

Een voerschema is van cruciaal belang om bij gebruik van een melkrobot de beste resultaten te verkrijgen. De Fullwood M²erlin melkrobot is standaard uitgevoerd met één voertrechter. Het voer wordt verstrekt op het moment dat de koe is geïdentificeerd en moet worden gemolken. Het voeren van vloeibare toevoegingen is optioneel.